Brystrekonstruktion

Amalieklinikkens plastikkirurg Jens Jørgen Elberg har mere end 20 års erfaring i alle former for brystrekonstruktion og korrektion efter brystkræftbehandling og har de sidste 15 år været ansvarlig
for denne behandling som overlæge på Rigshospitalets Plastikkirurgiske afdeling.

Vi tilbyder i klinikken alle forskellige teknikker til brystrekonstruktion bortset fra rekonstruktion med eget væv ved hjælp af mikrokirurgisk teknik. Denne sidstnævnte teknik bør efter vores mening kun foregå på større hospitaler med den nødvendige opbakning fra andre specialer af hensyn til patientsikkerheden.

Den hyppigst anvendte teknik til brystrekonstruktion hos patienter, der ikke har modtaget strålebehandling, består i udvidelse af huden med en vævsekspander, som indopereres ved den første operation, 3-4 måneder senere udskiftes ekspanderen til et brystimplantat og eventuelt samtidig korrigeres det andet bryst for at skabe symmetri. Den sidste operation foregår ambulant ca. 3-4 måneder senere og har til formål at genskabe brystvorten.

Patienter der er strålebehandlet er i de fleste tilfælde ikke egnede til vævsudvidelse. Her kan vi tilbyde rekonstruktion med en hud-muskellap fra ryggen (Latissimus dorsi lap) kombineret med et implantat.
Dette er en noget større operation, som kræver flere dages indlæggelse i klinikken.

Man bør ikke være væsentligt overvægtig, når man skal have foretaget en brystrekonstruktion. I praksis betyder dette, at BMI ikke må være over 30 (BMI beregnes ud fra højde og vægt – BMI = vægt/højde x højde).


Ring til Anette,
Eva & Eva

og bestil tid
på tlf. 76 500 500


Amalieklinikken