Udvidet Frit Sygehusvalg

Amalieklinikken i København har kontrakt med Danske Regioner og modtager patienter fra hele landet til operation via det” Udvidede Frie Sygehusvalg” på grund af ventetid i det offentlige sygehusvæsen.

OBS: Dette gælder kun vores klinik i København og dermed ikke vores klinik i Aarhus.

Er du på et offentligt hospital f.eks. Rigshospitalet eller Herlev Hospital blevet indstillet til en plastikkirurgisk operation, hvor ventetiden er på mere end 30 dage, kan du pga “Udvidet Frit Sygehusvalg” i stedet vælge at blive behandlet på Amalieklinikken, hvor ventetiden er kortere.  

De plastikkirurgiske operationer som typisk bliver udvisiteret via “Udvidet Frit Sygehusvalg” er brystreduktion, brystrekonstruktion, operation for bryst asymmetri, maveplastik og operation for gynækomasti (mandebryster), men andre plastikkirurgiske operationer, som henvises via det “Udvidede Frie Sygehusvalg” kan også opereres på Amalieklinikken.

Vejledning til valg af behandlingssted

Hvis du har ret til behandling via “Udvidet Frit Sygehusvalg”, finder du nedenfor et link til vejledning om, hvordan du forholder dig for at vælge behandlingssted. Det er din bopælskommune, som skal henvise dig til os.


Eksempel på patient, som er henvist via “Udvidet Frit Sygehusvalg” til operation på Amalieklinikken.


Patienter henvist fra den offentlige sygesikring

Amalieklinikken har IKKE overenskomst med den offentlige sygesikring. Det betyder, at vi desværre ikke kan tilbyde behandling til patienter henvist fra egen læge til behandling hos praktiserende plastikkirurg under Sygesikringen.

Du kan i stedet finde oplysninger om, hvor du finder en praktiserende plastikkirurg her.