Brystreduktion

Generelt om brystreduktion

Store og tunge bryster kan give gener både af fysisk karakter på grund af vægten og af psykiske og kosmetiske årsager. Tyngden af brysterne vil som regel medføre at brystvorterne kommer til at være meget lavt placeret. Ønsket om brystreduktion skyldes derfor ofte både ønsket om at reducere størrelsen samt opnå et løft af brystvorterne.


Eksempel på resultat efter brystreduktion.


Brystreduktion tilbydes som en operation på de plastikkirurgiske afdelinger på de offentlige hospitaler.
Kravene vil her være, at man har betydelige fysiske gener, ikke er overvægtig (BMI højst 25), og at der forventes en reduktion af et vist omfang, typisk omkring 500 g på hver side, afhængigt af personens størrelse. Hvis du mener, at du falder indenfor disse rammer, anbefaler vi, at du først forsøger behandling på et offentligt hospital. Du skal henvises fra din egen praktiserende læge.

Da mulighederne for at kunne amme et barn kan påvirkes ved en brystreduktion, bør dette indgå i dine overvejelser, før du beslutter dig for en operation. Hvis du har født og ammet et barn skal der gå mindst
6 måneder efter ophør af amning før du kan opereres.

Dette indhold kræver, at du accepterer cookies. Klik her, for at acceptere cookies og se denne video.

En brystreduktion foregår i fuld bedøvelse, og du er indlagt på klinikken  til dagen efter operationen. 

Hvis du er over 35 år, anbefaler vi, at du får foretaget en mammografi inden operationen. Hvis du tidligere har fået foretaget en mammografi, må denne højst være 12 måneder gammel.

Man bør ikke være væsentligt overvægtig når man skal have foretaget en brystreduktion, i praksis betyder dette at BMI ikke må være over 30 (BMI beregnes ud fra højde og vægt BMI = vægt/højde x højde). BMI-Beregner.

Hjælp til vægttab

Hvis BMI er 27 eller højere kan man få medicinsk hjælp til vægttabet. Vi samarbejder med en velrenommeret medicinsk vægttabsklinik, Rinnovo, som har forskellige “pakkeløsninger”, man kan købe. Du kan kontakte Rinnovo for en gratis telefonkonsultation og downloade deres flyer her.