Generelt om reduktion af brystvorteområdet

Hos nogle kvinder er det pigmenterede område omkring brystvorten uforholdsmæssigt stort i forhold til brystets størrelse. En kirurgisk reduktion af brystvorteområdet kan i den situation være en god løsning eventuelt i forbindelse med brystforstørrelse (se også under brystforstørrelse med implantater).

Har man relativt store bryster eller bryster, som hænger, er det som regel nødvendigt at foretage en brystreduktion eller et brystløft , idet man ellers ikke vil kunne opnå et smukt og harmonisk resultat. Ved en reduktion af det pigmenterede område omkring brystvorten fjernes det overflødige hud omkring brystvorten, således at diameteren reduceres til 3,5-4 cm. Ved denne teknik kommer der alene et ar rundt om det pigmenterede område.

Ar efter reduktion af det pigmenterede område omkring brystvorten.

Figur. Ar efter reduktion af det pigmenterede område omkring brystvorten.

Da mulighederne for at kunne amme et barn kan påvirkes ved denne operation, bør dette indgå i dine overvejelser, før du beslutter dig.
Hvis du har født og ammet et barn, skal der gå mindst 6 måneder efter ophør af amning, før du kan opereres. 
Operationen foregår som regel i lokal bedøvelse og ambulant, men hvis du ønsker en fuld bedøvelse er dette en mulighed.

Det er vigtigt, at du er godt forberedt til operationen. Din vægt skal være så tæt på et normalt BMI på 25 som muligt og ikke overstige BMI på 30. 
Rygning er den væsentligste årsag til komplikationer som infektion og vævsdød, og du skal derfor stoppe rygning mindst 4 uger før operationen og må tidligst begynde igen 4 uger efteroperationen.