Ansigtsløft

Generelt om ansigtsløft

I takt med man bliver ældre, kan man se forskellige alderstegn i ansigtet. Det er forskelligt fra person til person, hvornår det sker og i hvilket omfang.

I 30´erne begynder rynkedannelse, i 40 érne bliver huden mere slap og mister elasticitet og omkring 50-årsalderen ses mere klassiske ældningstegn med kindposer, løsere hud over kæbelinjen og løs hud og fedtdepoter på halsen. Måden, vi ser ud på, spiller en ganske særlig rolle i vores omgang med andre mennesker og påvirker os både mentalt og socialt.

Forskellige faktorer spiller en rolle for, hvor hurtigt ældningen sætter ind. Rygning og soldyrkning er de to mest betydningsfulde faktorer, der accelerer aldersforandringer i ansigtet. Men arvelige forhold hos den enkelte er også vigtig.

Hvornår er det bedst at få lavet et ansigtsløft?

De fleste egner sig bedst i 50’erne, men det afhænger af den enkeltes udgangspunkt. I 30´erne og 40´erne kan tidlige aldersforandringer fint behandles med mindre kirurgiske indgreb som korrektion af øjenlåg/-bryn og poser under øjnene. Derudover kan ikke-kirurgiske behandlinger som filler, laser og andre rynkebehandlinger være effektive (Læs mere om ikk-kirurgisk anti-age behandling her)

Hvad opnår man ved et ansigtsløft?

Det klassiske ansigtsløft (High-SMAS), som vi foretager på Amalieklinikken, sigter især mod at løfte ansigtet, således at huden på halsen og kæbelinjen udglattes i det omfang, det er muligt. Derudover vil teknikken skabe et løft i midtansigtet over kinderne og et løft i tindingeregionen. Ønsker man et reelt løft af øjenbryn og øjenlåg kan det gøres i forbindelse med operationen.

Ansigtsløft skal i nogle tilfælde også kombineres med fedtsugning af halsen og eventuelt opstramning af halsens muskler via en adgang under hagen.

For at opnå en god holdbarhed af operationen er det vigtigt, at det underliggende væv indeholdende ansigtets mimiske muskler samtidigt strammes op ved operationen.

Det er vores opfattelse, at de mindre omfattende alternativer til et klassisk ansigtsløft, hvor man benytter sig af trådløft, har en uacceptabel kort holdbarhed, og vi har derfor valgt ikke at tilbyde denne form for behandling. Vi anvender heller ikke betegnelser som “halvt ansigtsløft” og “mini-lift”, da vi ikke mener, det kommer patienten til gode med halve løsninger, fordi det ikke vil give det kosmetisk bedst mulige og naturlige resultat.