Brystforstørrelse med eget fedt

En brystforstørrende operation kan enten foretages med implantater eller med dit eget fedtvæv.
Teknikken med implantater kan du læse om under brystforstørrende operation med implantater.

Der kan være forskellige årsager til, at en kvinde ønsker en brystforstørrelse. Hos unge kvinder skyldes det oftest, at brysterne opleves for små i forhold til kroppens øvrige dimensioner. Hos mere modne kvinder er der ofte tale om, at brysterne er blevet mindre og eventuelt slappe efter fødsler og amning. Endelig kan stor forskel på brysterne være årsag til, at man ønsker korrektion. Nogle kvinder ønsker efter mange år med implantater måske i forbindelse med kapselproblemer, at implantaterne fjernes. Disse kvinder efterspørger i tiltagende grad også brystforstørrelse med eget fedtvæv. Uanset årsagen kan en brystforstørrelse med fedtvæv være en god løsning, men der er mange forhold, man grundigt skal overveje før beslutningen træffes.

Brystforstørrelse med eget fedtvæv er en relativ ny teknik, som først i de seneste år har vundet større udbredelse i takt med, at teknikken er blevet bedre. I København har Amalieklinikkens plastikkirurg
Jens J. Elberg de seneste fem år deltaget i forskning og udviklingen af brug af eget fedt som alternativ
til implantater og er derfor en af de førende eksperter på området.

Brystforstørrelse med eget fedt adskiller sig på flere måder fra brug af implantater. Det første man skal gøre sig klart er, at der hos størsteparten af kvinder ikke kan opnås en brystforstørrelse af samme omfang, som det der kan opnås med implantater. Typisk kan man forvente en forstørrelse i intervallet fra 150 – 250 ml, hvor det gennemsnitlige brystimplantat er på 325 ml. Det vil ofte være nødvendigt at operere flere gange (2-3 gange), og teknikken er derfor væsentligt dyrere end implantater. De nødvendige donorområder skal være tilstede. Man anvender ofte fedt fra maven, hofter samt inderside af lår og ridebukseområderne.

Det er klart, at hvis man kan acceptere disse begrænsninger, er der nogle åbenlyse fordele ved brug af
eget fedt frem for implantater, idet brysterne bliver mere naturlige, og du samtidigt kan have en gevinst ved fedtsugning af nogle områder på kroppen.

Fremgangsmåden vil være, hvis vi aftaler brystforstørrelse med eget fedt, at vi foretager den første operation og derefter vurderer resultatet efter 3 måneder. Sammen bliver vi enige om, hvorvidt det er nødvendigt med endnu en operation. En del af det fedt der indsprøjtes i brysterne vil forsvinde, og det er individuelt, hvor stor denne del er. Først efter ca 2-3 måneder kan man regne med resultatet.

Brystforstørrelse med eget fedt foregår i fuld bedøvelse hyppigst med efterfølgende overnatning i klinikken i København til næste dag, Men hvis du ønsker det, kan man ofte gå hjem sidst på dagen.

Hvis du er over 35 år anbefaler vi, at du får foretaget en mammografi inden operationen. Hvis du tidligere har fået foretaget en mammografi, må denne højst være 12 måneder gammel.


Ring til Anette,
Eva & Eva

og bestil tid
på tlf. 76 500 500


Amalieklinikken