Udskiftning af brystimplantater

Generelt om skift af brystimplantater

Har man tidligere fået foretaget en brystforstørrende operation med implantater, kan der være forskellige årsager til, at man ønsker en udskiftning af brystimplantaterne.

Det kan skyldes, at implantaterne har en alder, hvor man anbefaler at skifte for at undgå, at implantaterne går i stykker. Det vil for de bløde brystimplantater typisk være efter 10 år, men for mere faste implantattyper som Mentors skærefaste implantater (cohessive II og III) vil det først være efter 20-25 år.

Har man ved en undersøgelse f.eks. en ultralydsskanning fået oplyst, at et implantat sandsynligvis er gået i stykker, vil man anbefale, at brystimplantaterne skiftes.

Det er ikke farligt at have et implantat, der er gået i stykker, men man risikerer at få problemer som kapselskrumpning og silikonegranulomer i brystet. Det vil være tilstrækkeligt, at et implantatskift planlægges i løbet af nogle måneder.

Andre årsager til at kvinder ønsker skift af brystimplantater kan være, at de ønsker en anden form eller en anden størrelse af deres bryster. Nogle har måske haft runde implantater med et lidt mere kunstigt look og ønsker skift til anatomiske implantater.

Med tiden kommer kvinders eget brystvæv til at hænge mere og naturligvis især efter perioder med amning. Her vil skift til anatomiske implantater ofte være en mulighed for at genopnå et smukt udseende uden at et brystløft er nødvendigt.


28 årig kvinde født 2 børn, opereret på anden klinik med runde implantater 500 ml placeret under brystmusklen, efterfølgende “bottoming out” dvs. at implantaterne glider for langt ned.
Fik på Amalieklinikken skiftet til Mentorimplantater anatomiske type 333 på 545 ml placeret under brystmusklen med samtidig sulcusplastik (genskabelse af folden under brystet).


Endeligt er der desværre en del kvinder, som har haft et uheldigt forløb efter brystforstørrelse og er havnet i en situation med uskønne bryster, på grund af dårlige implantatvalg, dårligt udført kirurgi eller komplikationer, som ikke er rettet op efterfølgende.

Ved sådanne forløb ser man ofte, at der er kapselskrumpning omkring det ene eller begge implantater, men kapselskrumpning alene kan også være en årsag til, at man har behov for implantatskift. Disse kvinder kan være vanskelige at hjælpe, men som regel er der muligheder ved at kombinere forskellige teknikker med det rette implantatvalg.


Nanna fortæller om sin oplevelse, da hun fik skiftet sine brystimplantater til nye.

Dette indhold kræver, at du accepterer cookies. Klik her, for at acceptere cookies og se denne video.