Hvad må du efter operationen

Generelt skal du lytte til din krops signaler. Hvis noget er ubehageligt eller gør ondt, skal man undlade at gøre det. Du kan begynde at gå små ture allerede dagen efter operationen, men motion i form af løb og cykling skal du vente 2-3 uger med. Mere krævende sportsaktiviteter kan du først påbegynde efter 6-8 uger.

Det er din egen vurdering, hvornår du kan køre bil, men af sikkerhedsmæssige årsager skal du være sikker på, at du kan reagere optimalt i enhver situation. Dette betyder, at det ikke er tilrådeligt at køre bil, så længe du har smerter.


Dette indhold kræver, at du accepterer cookies. Klik her, for at acceptere cookies og se denne video.

Det er vigtigt at lade det påsatte 3M-plaster sidde de første 14 dage. Plastret får du med fra klinikken.

Efter at plastret er blevet fjernet, anbefaler vi, at plastret erstattes af SHEALD RECOVERY BALM fra IS CLINICAL. Dette er et behandlingsprodukt til ar, der stimulerer ny cellevækst og genopbygger huden. Cremen må bruges på sårskorper, men ikke på åbne sår. Produktet kan, når der ikke er sårskorper mere, suppleres med SUPER SERUM ADVANCE+, der øger kollagenproduktionen væsentligt. Produkterne påføres arrene 2 x dagligt i 3 mdr. og kan købes i klinikken. Alternativt kan du fortsætte med 3M plastret i 3 mdr. efter din operation. Det er dog vores erfaring, at det ofte giver hudproblemer i form af en allergisk reaktion. Når du ikke længere anvender plaster på arrene, skal du dækker arret med tøj eller smøre med solcreme, faktor 50 eller mere, når arret udsættes for sol.

Du kan først brusebade efter én uge, idet bandagen på de fedtsugede områder ikke må fjernes før.
Micropore plasteret på arrene kan tåle vand og skal blot duppes tørre med et rent håndklæde.
Badning i pool eller havvand må du tidligst gøre efter ca. 4 uger.