Brystforstørrende operation med implantater

Hvad må du efter operationen

Generelt skal du lytte til din krops signaler. Hvis noget er ubehageligt eller gør ondt, skal man undlade at gøre det. Du kan begynde at gå små ture allerede dagen efter operationen, men anden motion og cykling skal du vente 3-4 uger med. Mere krævende sportsaktivitet som løb og styrketræning kan du først påbegynde efter 6-8 uger.

De første 4 uger efter operationen må du ikke føre overarmene op over vandret og skal være forsigtig med tunge løft, da der så vil være risiko for at såret i brystmusklen kan springe op.

Det er din egen vurdering, hvornår du kan køre bil, men af sikkerhedsmæssige årsager skal du være sikker på, at du kan reagere optimalt i enhver situation. Dette betyder, at det ikke er tilrådeligt at køre bil, så længe du har smerter (1-2 uger).

Det er vigtigt at lade det påsatte 3M-plaster sidde de første 14 dage. Dagen efter operationen kan du brusebade. Micropore plasteret på arrene kan tåle vand og skal blot duppes tørre med et rent håndklæde. Badning i pool eller havvand må du tidligst gøre efter ca. 4 uger.

Efter at plastret er blevet fjernet, anbefaler vi, at plastret erstattes af SHEALD RECOVERY BALM fra IS CLINICAL. Dette er et behandlingsprodukt til ar, der stimulerer ny cellevækst og genopbygger huden. Cremen må bruges på sårskorper, men ikke på åbne sår. Produktet kan, når der ikke er sårskorper mere, suppleres med SUPER SERUM ADVANCE+, der øger kollagenproduktionen væsentligt. Produkterne påføres arrene 2 x dagligt i 3 mdr. og kan købes i klinikken. Alternativt kan du fortsætte med 3M plastret i 3 mdr. efter din operation. Det er dog vores erfaring, at det ofte giver hudproblemer i form af en allergisk reaktion. Når du ikke længere anvender plaster på arrene, skal du dækker arret med tøj eller smøre med solcreme, faktor 50 eller mere, når arret udsættes for sol.